Dalam proses pengacuan suntikan, mungkin ada banyak masalah, seperti ukuran suntikan suntikan tidak stabil, terdapat gelembung pada produk cetak suntikan, keretakan produk suntikan dan sebagainya, hari ini untuk menjelaskan sebab-sebab ketidakstabilan suntikan saiz dan penyelesaian pengacuan.
Sebab yang mungkin:
1. Sistem elektrik dan sistem hidraulik mesin tidak stabil
Penyelesaian: Periksa dan sesuaikan sistem kawalan elektrik dan hidraulik mesin agar kawalan stabil dan normal.
2. Keadaan teknologi pengacuan suntikan tidak stabil
Penyelesaian: Periksa sama ada proses dan parameter teknikal stabil, sama ada sistem penyusuan normal, sama ada sistem kawalan suhu normal, sama ada kelajuan skru normal, sama ada tekanan belakang stabil, sama ada tindakan membentuk suntikan sistem hidraulik stabil dan normal
3. Pengaturan proses pencetakan suntikan dan keadaan teknikal yang tidak betul
Penyelesaian: Periksa sama ada tekanan suntikan adalah normal, apakah pengaturan suntikan suntikan dan masa penekanan tekanan adalah normal, sama ada kitaran pengeluaran stabil, dan apakah penetapan setiap tekanan tekanan dan parameter kelajuan pencetakan suntikan sesuai
4. Kekuatan mati tidak mencukupi, tiang panduan dibengkokkan atau dipakai
Penyelesaian: Periksa ruang panduan untuk memakai atau membongkok
5. Penguncian acuan stabil, dengan ketepatan yang buruk, pergerakan bahagian yang tidak stabil dan kedudukan yang tidak tepat
Penyelesaian: Periksa ketepatan acuan dan pergerakan dan kedudukan bahagian, hilangkan faktor-faktor buruk dan buat pergerakan stabil dan normal
6. Jumlah pemberian plastik yang tidak rata atau zarah yang tidak seragam, pemalsuan plastik yang buruk atau memakai silinder dan skru plastik lebur mesin
Penyelesaian: periksa prestasi mesin, silinder getah cair dan pelepasan skru terlalu besar atau haus yang serius harus diganti atau diperbaiki

7. Waktu penyejukan produk ditetapkan terlalu pendek, dan penyejukan tidak sekata setelah dilucutkan
Penyelesaian: Memanjangkan masa penyejukan dan periksa keadaan operasi kejuruteraan sistem penyejukan
8. Produk dengan ketegaran yang lemah, ketebalan dinding yang tidak rata dan keadaan selepas rawatan yang tidak stabil
Penyelesaian: membaiki acuan atau menyesuaikan parameter proses, menguatkan keadaan pasca rawatan yang tidak stabil
9. Nisbah pencampuran plastik, ketidakstabilan pengecutan plastik atau ketidakstabilan kristal bahan kristal yang tidak betul
Penyelesaian: penggabungan yang munasabah bagi bahagian pulangan atau sisa, kristaliniti bahan yang tidak stabil untuk menebus proses, bahan mentah, dll.
TENTANG PUDA:
PUDA adalah pengeluar peralatan pembungkusan 28 tahun yang terkemuka dan berfokus pada pertumbuhan dan sistem tanaman khusus yang direka khas dan bersepadu untuk serbuk pukal kering, serpihan, dan butiran. PUDA-International Inc. adalah syarikat yang berpusat di Kanada yang terletak di Great Vancouver, Kanada pada tahun 2004. Puda memiliki rakan kongsi terkenal di dunia seperti Southern Copper Corp.Rio Tinto Group, Zijin Group, LG China, OT Group, FL Smith, MCC, KAZ Minerals PLC dan E.Mix dan ECUACORRIENTE SA
Puda benar-benar komited untuk mencapai kepuasan pelanggan di seluruh dunia dengan memberikan perkhidmatan yang berkualiti kepada pelanggan teratas dari konsepsi hingga pemasangan, hingga pentauliahan dan sokongan penjualan.
Mesin pengemas beg Puda berkisar dari peralatan individu hingga sistem automatik yang sesuai dengan mineral, metalurgi, pertanian, bahan kimia dan makanan.
Mesin Pengemas
Pemekat pemanas
Pemeriksa-penimbang dan penolak
Skala cangkuk, skala platform
Pengadun / Pengisar
Tumbuhan mortar kering
Penapis
Penyedut beg pukal





